Büyükorhan merkez camii ibadete açıldı Bursa Büyükşehir Belediyesi
11.12.2015 | Haber - Bursa Büyükşehir Belediyesi


Büyükorhan merkez camii ibadete açıldı
 11 ARALIK 2015
BASIN BÜLTENİ

BÜYÜKORHAN MERKEZ CAMİİ İBADETE AÇILDI
- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DESTEKLERİYLE YENİDEN YAPILAN BÜYÜKORHAN MERKEZ CAMİİ,
CUMA NAMAZI İLE BİRLİKTE İBADETE AÇILDI.
- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE, HİZMETLERİN EN GÜZELİNİN KUTSAL MEKANLARI
YAPMAK OLDUĞUNU, DAĞ YÖRESİNDE TERSİNE GÖÇÜ BAŞLATMANIN EN BÜYÜK HEDEFLERİNİN OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

BURSA –Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yeniden yapılan Büyükorhan Merkez Camii, Cuma namazı ile birlikte ibadete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hizmetlerin en güzelinin kutsal mekanları yapmak olduğunu, dağ yöresinde tersine göçü başlatmanın en büyük hedeflerinin olduğunu söyledi.

Dağ yöresinin güzide ilçesi Büyükorhan’da yapılan bin 500 kişilik Merkez Camii, kılınan Cuma namazı sonrası ibadete açıldı. 1100 metrekare alana yapılan Büyükorhan Merkez Camii, 2 milyon 600 bin liraya mal oldu. Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükorhan Merkez Camii’nin ilk yapıldığı andan itibaren Büyükşehir Belediyesi’nin destek olduğunu belirterek, “Büyükorhan çok güzel bir kutsal mekana sahip oldu. Bu camileri imar etmek Allah’a inanlara nasip oluyor. Allah nasip etmedikçe hiçbir eser yapamazsın. Büyükorhan bereketli ve rahmetli bir ilçemiz. Bugün hizmete açtığımız caminin de dolu olması bunun göstergesi. Büyükorhan’ın bu güzel insanlarına yakışan camimiz hayırlı olsun” dedi.
Türkiye’nin lider bir ülke olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “Türkiye gelişiyor, değişiyor. Lider ülke olduğunu da her fırsatta gösteriyor. Komşularına da sahip çıkıyor. Bu milleti ve dini yok etmeye çalıştılar. Başarılı olamadılar. Bu millet ve bu millet var oldukça kıyamete kadar da başarılı olamayacaklar. Onun için birlik ve beraberliğimiz içinde milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmak bizim görevimiz. Her zaman sizlerle birlikte olduk. Her zaman da birlikte olacağız” diye konuştu.

“Bu dönem rahmet ve bereket dönemi”
Türkiye’nin bereketli ve rahmetli bir dönem geçireceğini ifade eden Başkan Altepe, “Bu güzelliklerimiz devam etsin. Bu kalkınma ve gelişimimiz devam etsin. Bizler Büyükorhan’da hizmet için her şeyi yaptık. Bölgede hayvancılığa destek verip, kalkınma hamleleri yaparak tersine göçü başlatmak için çalışıyoruz. Bu dönem rahmet ve bereket dönemi. İnşallah ülkemiz için bereketli geçer. Camilerimiz çok önemli. Birlik ve beraberlik, buluşmak için çok önemli. Bugüne kadar emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyor, bölgemize ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten de, camilerin ülkenin birlik ve beraberliğini simgelediğine vurgu yaparken, Büyükorhan’a kazandırılan kutsal değerin hayırlı olmasını diledi.
Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş ise, Merkez Camii’nin Büyükorhan halkı, Hükümet ve belediye işbirliğinde yapıldığını ifade ederek, kutsal mekanın hayırlara vesile olmasını diledi.
Büyükorhan Kaymakamı Murat Karaloğlu da, camilerin sadece ibadet mekanı olmadığını, aynı zamanda birlik ve beraberliği de tetiklediğini dile getirirken, yerli yabancı ayırımı yapılmayan kutsal mekanın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Cami hakkında bilgi veren Büyükorhan Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ethem Kaya, caminin bin 100 metrekare alan içerisinde yapıldığını, 2 milyon 600 bin liraya mal olan caminin yapılmasında emeği geçen herkese minnettar olduklarını kaydetti.
Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, Büyükorhan Kaymakamı Murat Karaloğlu, Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya ile çok sayıda vatandaş katıldı. Konuşmaların ardından Başkan Altepe ve beraberindeki heyet açılış kurdelesini kesti.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ


BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI
BASIN VE HALKLA İLIŞKILER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

www.bursa.bel.tr/buyukorhan-merkez-camii-ibadete-acildi/haber/20...



Eklenme Tarihi - 22-03-2015 | Son Güncelleme - 08-02-2021152 kez gösterildi.