Adana'da kız öğrenci yurdunda yangın: 12 ölü
Adana'da ortaokul öğrencilerinin kaldığı kız yurdunda akşam saatlerinde yangın çıktı. Yangında 11 öğrenci ve 1 görevli hayatını kaybederken 22 öğrenci hastaneye kaldırıldı
29 Kasım 2016 Salı, 20:18:19 Güncelleme: 30 Kasım 2016 Çarşamba, 23:21:19
 
 Adanada Yurt Yangını
 
 
 
Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 3 katlı bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında, 11'i kız öğrenci ve 1 görevli olmak üzere 12 kişi hayatını kaybederken, 22 öğrenci de yaralandı. Büyük bölümü ahşap olan binada yanarak ölenlerin cesetleri, itfaiye ekipleri tarafından binadan çıkartıldı. Adana Valisi yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini ifade etti

Saat 19.30'da Aladağ İlçesi Sinanpaşa Mahallesi'nde bulunan ve 34 öğrencinin kaldığı orta öğretim kız öğrenci yurdunda yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında alevler kısa sürede büyük bölümü ahşap olan tüm binayı sardı. Aladağ ve Adana Büyükşehir Belediyesi ile Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti.

Yangınla birlikte paniğe kapılan öğrencilerin bazıları pencerelerden atladı. Pencelerden atlama sonucu vucudunda kırıklar oluşan öğrencilerle birlikte dumandan etkilenen toplam 22 öğrenci yaralandı. Yaralı öğrencilere olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra hastanelere sevk edildi.

ÖLENLER ARASINDA MÜDÜRÜN KIZI DA VAR

Yurt yangınında hayatını kaybeden eğitmen ve öğrencilerin kimlikleri belli oldu, ancak cesetlerin bir kısmının teşhisi ancak DNA testi ile kesinleşecek. Ölenlerin arasında yurt müdürü C.G.'nin 4 yaşındaki kızının da olduğu belirtildi. Faciada ölen 12 kişinin isimleri şöyle:

Eğitmen Fatma Canatan, yurt müdürünün kızı Sare Betül Genç, 8'inci sınıf öğrencileri Sema Nur Aydoğdu, Zeliha Avcı, Sevim Köylü; 7'nci sınıf öğrencileri Gamze Bagir, Sümeyye Yetim, İlknur Maden; 6'ıncı sınıf öğrencisi Nurgül Pertlek, 5'inci sınıf öğrencileri Bahtınur Baş, Tuğba Ağdoğdu ile Cennet Karataş.


Adana Aladağ İlçesi Yurt Yangını

"OTOPSİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR"

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak öğrenci yurdundaki yangınla ilgili açıklama yaptı. Kaynak yaptığı açıklamada, "24 yaralı olay mahalinden çıkarılabildi. Malesef 12 vefat hadisesi meydana geldi. 10 öğrenci, 1 çocuk, 1 yetişkin hayatını kaybetti. Bunlar çok önemli acılar. Bu çocuklar ülkemizin geleceği. Olay şu andan itibaren Aladağ ve Kozan Başsavcılıklarınca takip edilmektedir. Otopsi çalışmaları devam ediyor. Bu akşam itibariyle otopsi çalışmalarının tamamlanmasını bekliyoruz. Bize verilen bilgi yangın çıkış kapısının kilitli olmadığıdır. En son denetleme Haziran 2016'da yapılmış" dedi.

www.haberturk.com/gundem/haber/1330359-adanada-ogrenci-yurdunda-...



Eklenme Tarihi - 06-06-2014 | Son Güncelleme - 25-04-202434 kez gösterildi.