192.168.2.1 Modem Şifreleri
192.168.2.1 ip giriş adresi aynı 192.168.1.1'de olduğu gibi adsl internet modeminizin yönetim paneli adresidir. Günümüzde yerli ve yabancı üretim yapan ağ firmaları tarafından cihazı yönetmek için içerisine güncel yazılımlar atmaktadırlar. Bu yazılım ve uygulama sayesinde herhangi bir internet bağlantı problemi ile karşılaştığınızda ayarlara girip bilgilerinizi yeniden yapılandırabilirsiniz. 
İşte bu sebeble  modem kullanıcı ara yüzüne giriş yapmak için http://192.168.2.1 adresini kopyalayıp tarayıcınıza yapıştırmanız gerekir. Veya sitemizdeki giriş butonuna tıklayarak doğruran erişebilirsiniz. Ancak erişim sırasında en çok karşılaşılan hata da yanlış şifre girmektir. Eğer modem (router) giriş şifrenizi ve kullanıcı adını bilmiyorsanız yazımızın devamını okuyunuz. 
Türkiye'de en çok kullanılan cihazların fabrika ayarları tarafından otomatik belirlenen sık kullanılan şifre listesi şunlardır.
"          ", "             " (her ikisi de boşluk)
"admin", "ttnet" 
"admin,", "pass"
"admin,", "password"
"admin,", "          "
Eğer internet firmanız TTNET ise ve modemde yapıştırılmış TTNET logosu bulunuyorsa mevcut şifreniz de muhtemelen "admin":"ttnet" olarak belirlenmiştir.
Daha önce varsayılan şifremi değiştirmiştim ama unuttum ne yapmalıyım ?
Cevap modemi sıfırlamalı (resetlemelisiniz).  Her modemin altında veya arka kısmında gizli bir reset butonu bulunmaktadır, buraya bir kürdan yardımıyla 15 20 saniye modem çalışır ve açık halde basılı tutarsanız cihazınız sıfırlanmış fabrika ayarlarına geri dönmüş olur. Ancak unutmayın ki aynı zamanda TTNET internet ayarlarınızda silinmiş olacak ve internet bağlantınız yeniden ayarlayana kadar olmayacaktır. Bu konuda yeteri kadar bilgi sahibi değilseniz resetlememeniz önerilir. Bilgi sahibi olan birinden yardım almalısınız.
192.168.2.l Ayarları
192.168.2.1 ip adresine giriş yaptığınızda elektronik ağ cihazınıza tam yetkili erişim sağlayacaksınız. Kablolu veya kablosuz modem fark etmeden Router yazılımının sunduğu özellikler ve seçenekler nezdinde internet modemi üzerinde istediğiniz ayarları ve oynamaları uygulayabileceksiniz. 
İşte erişim sağladığınızda yapabileceğiniz bazı temel ayarlar: DNS, PROXY, Ağ Yönetimi, WLAN (WIFI),  LAN, WAN Protokol ayarları, Sanal yönlendirme, NAT sanal sunucu, IP Qos, DMZ, Çeşitli Güvenlik Seçenekleri, DHCP istemci, WPS, DSL, ADSL, MAC engelleme ve diğer farklı ayarlamalar.

www.19216811.mobi/192.168.2.1...tr2

Eklenme Tarihi - 22-03-2017 | Son Güncelleme - 22-03-2017132 kez gösterildi.