Ahmet Hatipoğlu vefat etti Haber Merkezi  23 Ağustos 2015, 13:47 
Türk Tasavvuf Musikisi üstadı, Ahmet Yesevi Hikmetleri'nin bestecisi Ahmet Hatipoğlu, dün gece vefat etti. TRT ve Devlet Musikisi Tasavvuf Müziği Korosu Şefi olan Hatipoğlu, "Çağımızın Itri'si olarak" anılıyordu.



Türk Tasavvuf Musikisinin en büyük ustalarından, Ahmet Yesevi Hikmetleri'nin bestecisi Ahmet Hatipoğlu, dün gece vefat etti. Hatipoğlu, TRT ve Devlet Musikisi Tasavvuf Müziği Korosu Şefi ve bestekarı ve tasavvuf camiasının kıymetli bir üstadıydı.
Hatipoğlu'nun cenazesi yarın Ankara'da Diyanet İşleri Başkanlığı Ahmet Hamdi Akseki Camii'de ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.
Ünlü sanatçının, eşi Sema Hanım'dan Itri ve Emrah adlarında iki oğlu vardı.

Ahmet Hatipoğlu Kimdir?
Ahmet Hatipoğlu, ilâhiyat Prof. Dr. Mehmet Hatipoğlu'nun ikizi olarak 1933'de Burdur'da dünyaya geldi. 1955'de ses sanatçılığı sınavını kazanarak Ankara Radyosu'na kadrolu olarak girdi. A.Ü.Hukuk Fakültesi'nden 1961'de mezun oldu. Askerlik göreviyle avukatlık stajının bitiminden sonra tekrar Ankara Radyosu'na döndü. İmtihanlarını vererek Tanbur sanatçısı, Ses yönetmeni (tonmayster) ve Kudüm sanatçısı oldu. Tâkib eden yıllarda, “Türk Mûsıkîsi Müdürlüğü” yaptı. Hocalık, Denetleme, Araştırma ve İnceleme, Repertuar gibi çeşitli sanat kurulu uzman üyeliklerinde bulundu. S.Ü. Devlet Konservatuarında dört sene kadar hocalık yaptı.
Hatipoğlu, elli yılı aşkın sanat hayatında sayısız dînî ve din dışı Türk Mûsıkîsi eserine icrâ vasfı kazandırarak bu eserleri repertuarımıza katmış ve pek çoğunu bizzat sesi ve sazıyla ya da şefliğini yaptığı Klâsik Koro ve Tasavvuf Mûsikîsi Korusu ile yurt içi ve yurt dışında verdiği konserlerle tanıtmıştır.

www.yenisafak.com/hayat/ahmet-hatipoglu-vefat-etti-2231246

Eklenme Tarihi - 18-01-2011 | Son Güncelleme - 28-03-20241176 kez gösterildi.