avaşin  şükela: 
pkk’nın ana karargah olarak kullandığı kandil dağı haricinde kuzey ırak’taki küçük kamplarından birisidir, tam adı mezi karyaderi avaşin’dir. osman pamukoğlu’na göre, 21 ekim 2007 hakkari pkk catismasi’ndaki teröristlerin geldiği ve baskından sonra geri döneceği yer burasıdır. bu kamp dışında kuzey irak’taki diğer küçük kamplar ise metinan, sivi-zap, berçala, haysan ve hakurk'tur. ayrıca, pkk'nın iran sınırımızda zağros, jerma betkâr ve kareleş adında 3 kamp daha vardır. fakat bu kamplar, mevcut askeri durumdan ve iran’ın son dönem pkk politikasından dolayı yarı aktiftir, sığınma amaçlı olarak kullanılmaktadır. 
ana karargah kandil dağı ise hakkari'nin güneyinde iran-ırak sınırındadır.

realsanto 
akp ve dtp li belediye meclisi üyelerinin oy birliği ile alınan karar neticesinde van'da bir parka verilen isim. durmak yok açılmaya devam.

Kaynak
http://www.milliyet.com.tr/van-da-parka-pkk-kampini-cagristiran-isim-gundem-1137427/

Milliyet.com.tr » Gündem » Haber » Van'da parka PKK kampını çağrıştıran isim
09.09.2009-19:16

Van'da parka PKK kampını çağrıştıran isim
DTP ve AKP’li belediye meclisi üyeleri kararı oy birliğiyle aldı

CROPY0Sitene Ekle
VAN, (DHA)

VAN'da Belediye Meclisi, üye Sabri Abi başkanlığında yaptığı toplantıda oybirliğiyle kentteki bir parka Kürtçe isim verdi. DTP ve AKP’li meclis üyelerinin oy birliği ile bir parka aynı zamanda PKK'nın Kuzey Irak'taki bir kampının adı olan ‘Avaşin' adı verildi.
Belediye Meclis salonunda Eylül ayını ilk haftasında yapılan toplantıda meclis üyeleri 2007 yılında yapımına başlanan ve bu yıl tamamlanan İstasyon Mahallesi’ndeki çocuk ve dinlenme parkına, ‘Avaşin' ismi verdi. DTP'li 24 ve 13'ü AKP'li meclis üyesinin oy birliği ile verdiği isim, terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarından birinin adı olarak da biliniyor. 
İstasyon Mahallesi’ndeki bu parka, daha önceki AKP’li Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in isminin verilmesini  kararlaştırmıştı. Ancak eski bakan ve Van Milletvekili Hüseyin Çelik bunu kabul etmeyince karar resmiyet kazanmadı. Meclis toplantısında ayrıca, Van Gölü kirliliğine karşı alınacak tedbirler ve Cumhuriyet Caddesi’nin birgün süreyle kapatılması konusunda da karar alındı. Parkın levhasının önümüzdeki günlerde asılacağı belirtildi. 

sgp 
(bkz: rotinda)

01.07.2011 11:36 lumpenproleter 

eksisozluk.com/avasin--1739446

Eklenme Tarihi - 11-03-2015 | Son Güncelleme - 25-04-202417 kez gösterildi.