​1986 yılında Adidas’ın Türkiye Genel Müdürlüğünden ayrılan Ali Haydar SUBAŞI, 4 çalışma arkadaşıyla beraber, “Önder Ticaret” adıyla ayakkabı satışı faaliyeti ile işletme kurdular. 2004 yılında işletme ortakları stratejik bir karar alarak kendi markalarını oluşturmaya karar vererek, ayakkabı üretimini Bartın’da kurdukları fabrikada yapmaya başladılar. Böylece, Darkwood markasının üretici şirketi olan Akasya Ayakkabı işletmesinin temeli atılmış oldu.

Akasya Ayakkabı, üst kalite ayakkabı üretme konusundaki hassasiyeti ile 10 yıl içinde Darkwood’u ulusal bir marka haline getirdi. “Darkwood” ile beraber “Paprika” markasına da sahip olan işletme, “Salvador” markası ile yeni bir atılım yapmayı hedeflemektedir. İşletme, Almanya, Amerika, Kanada, İngiltere, Sırbistan, Mısır, İsrail başta olmak üzere birçok ülkeye 2015 yılından itibaren ihracat yapmaya başlamış ve 2016 yılında ihracat rakamlarını arttırmıştır.

Bugün 180 çalışan personel sayısı ile sektörde Batı Karadeniz’in öncüsü konumunda bulunan işletme, KOSGEB Genel Destek Programlarından faydalanmaktadır. Tanıtım desteği ile ürünlerinin tanınırlığını arttıran işletme, KOSGEB’den destek alarak katıldığı Fuar ve Yurt Dışı İş Gezileri ile yeni müşterilere ulaştı. Üretim kapasitesini geliştirmek, ihracata yönelik yatırımlarını arttırmak ve istihdama katkıda bulunmak için KOSGEB KOBİGEL- KOBİ Gelişim Destek Programı’ndan da faydalanmak için başvuru yapan işletmenin projesi onaylanmış ve şu anda bu destek programından da faydalanmaktadır.

www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/haftaninkobisi/6078/kosgeble-bar...



Eklenme Tarihi - 25-03-2015 | Son Güncelleme - 28-09-2018336 kez gösterildi.