Eski adı Gütgüne şimdiki adı Çiğdemlik köyü olan köyümüz; Bayburt ili Aydıntepe
ilçesine bağlı olup ismini dağlarında bol olan çiğdemlerinden almıştır. Bayburt iline
22 Aydıntepe ilçesine 15 km uzaklıktadır. Doğu Karadeniz Bölümünün Güneyinde yer almaktadır.
Erikdibi,Sarımeşe,Sırataşlar,Seydiyakup köyleri ile sınırdır.


İklimi Karasal iklim olup dört mevsim yaşanmasına karşılık kışları soğuk ve sert geçmektedir. Köyümüz Bayburt - Of yolu üzerinde olup uğraş alanları tarım ve hayvancılıktır. Tarım alanında; Buğday, Arpa, Şekerpancarı, Patates, Fasülye, Mercimek yetiştirilmektedir. Ayrıca Yonca, Korunga, Fiğ, Küşne, gibi ürünlerde hayvan yemi olarak yetiştirilmektedir. Bir çok sebze çeşidi de yetişmekte olup; Kara Lahana, Göbekli Lahana ve Kabak yaygındır. Havuç,Turp, Marul, Domates, Salatalık, Biber, Soğan ve Mısır da yetişmektedir. Meyve yetiştiriciliği yaygın olmayıp genelde elma,armut ve erik çeşitleri yetişir. Elmalar çeşitli olup; Kırmızı Elma, Mayhoş Elma, Eşek Elması, Ekşi Elma ve Tatlı Elma'dır. Armut'un dağlarda yetişeni yani Ahlat veya Fırıç ta denilen Dağ Armut'u yaygın olup Aşılı Armut ve normal Armut'ta yetişmektedir. Eriklerin de çeşitleri vardır; Yuvarlak Erik, Sarı Erik, Siyah Erik ve Yaban Eriğidir. Pek yaygın olmasada Ceviz ve Üzüm de yetişmektedir. Hayvancılık alanında büyükbaş hayvancılık daha yaygındır.
Süt ve süt ürünleri üretilmekte olup; Yoğurt, Peynir, Yağ ve Lor yapımı yaygındır. Yöresel yemeklerimiz çeşitli olup Lor Dolması ve Borani leziz yemeklerimizdendir. Köyümüz 2000 sayımına göre 257 kişidir. Hane sayısı 85 olup bu sayı yaz ayların da artmaktadır. Su ve Kanalizasyon şebekesi mevcut olup suyu 1945 yılında köyümüzün dağlarında bulunan sekiz adet göze'nin birleştirilmesiyle toplanıp demir borularla yaklaşık 1500 metre mesafaden köyümüze getirilmiştir. Kırkbeş Tonluk bir depo yaptırılarak buradan hanelere ulaştırılmıştır. Ayrıca köyümüzün içinde üç adet çeşme daha vardır ki bu çeşmeler hem gelen yolcuların su içmesi hem de hayvanların sulanması amacıyla H.Niyazi Ersoy tarafından yaptırılmıştır. 2006 yılında bu çeşmelerin onarımını H.Niyazi Ersoy'un oğulları üslenmiş ve tamamlamışlardır. Yapmış oldukları bu yardımlardan dolayı Ersoy ailesine şükranlarımızı bir borç biliriz. Tarım alanlarının sulanması için mevcut akar sulardan dörtbin metrelik kanal yaptırılmış ve bir o kadar dönüm arazi  sulanmıştır.
Köyümüzde; bir Cami, bir Kuran Kursu, bir İlköğretim Okulu, bir Sağlık evi, bir İmam evi, bir Lojman, bir Köy Konağı mevcuttur. Köy Konağı tam teşekküllü olup 1995 yılında Yine Ersoy Ailesi'nin katkıları ve köy sakinlerinin yardımlarıyla yapılmıştır. Bu Konağın Morg'u, yemekhanesi, çay oçağı, sohbetlerin ve düğünlerin yapıldığı salonları hizmettedir. Köy akrabalarına ait üç konak daha vardır ki bu konaklarda da gelen konuklara çeşitli ikramlarda bulunulup misafir edilirler.Bu gün hoş sohbetler hâla yapıla gelmektedir. Köyümüzün yaylası da mevcut olup yaylamıza haziran sonu temmuz başı gibi çıkılır. Yaklaşık iki veya iki buçuk ay kadar kalınır. Bu zaman içinde yağ, lor ve peynirini yapıp tekrar köye dönülür.
Kısacası her beldenin kendine özgü güzellikleri vardır. Bu güzellikleri yerinde yaşayabilene 
NE MUTLU........
 
........RECEP TİMUR .......



tr.wikipedia.org/wiki/Çiğdemlik,_Aydıntepe

Eklenme Tarihi - 14-12-2014 | Son Güncelleme - 05-05-202431 kez gösterildi.