​1981 yılında Adnan Çağlayan tarafından Ankara Karşıyaka’da bakkal dükkanı olarak kurulan Çağlayan Gıda, bugün bakliyat sektörünün öncü markalarından biri olan Damla Bakliyat’ın ilk temellerini oluşturmuştur.

1983 yılının sonunda,  Çağlayan Gıda San. ve Tic.Ltd.Şti. ile bugünkü kurumsal şirket kimliğine kavuşmuş, 1990 yılına kadar toptan gıda alanında faaliyetine devam etmiştir. O yıllarda Türk toplumunun beslenme alışkanlıklarında ciddi bir değişme meydana gelmiş, hijyen ve kaliteye daha fazla önem verilmiş, bununla birlikte ambalajlı bakliyat ürünleri daha fazla tercih edilmeye başlanmıştır. Adnan ve Mustafa kardeşler, pazarda ve tüketicilerin ihtiyaçlarında meydana gelen bu değişim ve gelişmeleri erken fark ederek 1987 yılında ilk otomatik bakliyat paketleme makinesini faaliyete geçirmiş, böylece toptan satışın yanında paketli bakliyat üretimine de başlamıştır.

1990 yılında Gimat Toptancılar Sitesi’ne taşınarak toptan gıda çalışmalarını tamamen bırakmış ve paketli bakliyat satışında ülke geneline hizmet vermeye başlamıştır.

Bundan sonraki 10 yıllık süreçte, dünya tarımında ve gıda sektöründe meydana gelen değişiklikleri yakından takip etmiş, artan kapasite ve tüketici ihtiyacı doğrultusunda, 2003 yılında Kazan Sarayköy’de 20.000 metrekarelik açık alan ve 7.000 metrekarelik kapalı alan üzerine kurulu Türkiye’nin ilk bakliyat paketleme tesisini hizmete açmıştır. Bu tesis son teknolojik makinelerle donatılmış ve hijyenik şartlarda üretilen ürünler el değmeden ambalajlanarak yerel market ve mağazaların yanı sıra, ulusal zincir mağazalarda da satışa sunulmuştur.

www.caglayangida.com.tr

Eklenme Tarihi - 08-04-2015 | Son Güncelleme - 05-04-2019523 kez gösterildi.