1996 yılında Sabancı şirketlerinin elektrik enerjisi ihtiyaçlarını karşılamak üzere otoprodüktör olarak kurulan Enerjisa, bugün Türkiye elektrik enerjisi sektöründe üretim, dağıtım, toptan ve perakende ticareti içeren dikey entegrasyona dayalı bir stratejiyle pazarda liderlik hedefleyen bir şirket haline gelmiştir.
 
Nisan 2013 itibariyle, dünyanın en büyük özel elektrik ve doğal gaz şirketlerinden biri olan E.ON’un Enerjisa’ya %50 ortaklık süreci tamamlanmıştır.
 
Sabancı Holding ve E.ON ortaklığıyla, bölgesel güç olmaya hazırlanan Enerjisa'nın 2020 yılına yönelik hedefleri 7.500 MW kurulu güce ulaşmak ve elektrik dağıtımında 9 milyonun üzerinde müşteriye hizmet vermek olarak tanımlanmıştır. Ayrıca Enerjisa'nın iş kapsamına Türkiye doğal gaz sektöründe bir oyuncu olarak doğal gaz ithalatı ve ticareti alanında da faaliyet göstermek dahil edilmiştir.
 
Enerjisa, Türkiye’de elektrik enerjisi sektöründe üretim, dağıtım, toptan ve perakende ticareti içeren bir stratejiyle liderlik hedeflemektedir. Bu hedefe yönelik faaliyetler, 2011 yılında kurulan ve Enerjisa Enerji Üretim, Enerjisa Elektrik Enerjisi Toptan Satış, Enerjisa Elektrik Perakende Satış, Enerjisa Doğal Gaz Toptan Satış ve Enerjisa Elektrik Dağıtım A.Ş. operasyonel şirketlerini bünyesinde bulunduran, çatı şirketi Enerjisa Enerji A.Ş. tarafından sürdürülmektedir.


www.enerjisa.com.tr

Eklenme Tarihi - 27-06-2014 | Son Güncelleme - 27-06-20148139 kez gösterildi.