FF Seminerleri hakkında


FF Seminerleri, bir süredir internet ortamında düzenlediğimiz sohbet/konuşma dizisinin adı. Gönüllü konuşmacılar bir karşılık beklemeden bildiklerini anlatıyorlar, dinleyicilerden gelen soruları cevaplıyorlar. İnternet bağlantısı olan herkes konuşmaları YouTube'dan canlı olarak izleyebiliyor. Google'ın Hangout adlı servisini kullananlar sohbete sesli/görüntülü olarak da katılabiliyorlar.

Facebook sayfamızı beğenin, konuşmalarımıza katılın, sorularınızı sorun. Bu gönüllü uğraşımıza destek olun. Duyurularımızı ve canlı yayın bağlantılarımızı Facebook'tan ve Twitter'dan takip edebilirsiniz. 

Şimdiye kadarki konuşmalarımızda dinlediklerimizden örnekler:

İnsan, arkasında büyük finans kaynakları olmadan nasıl film çeker? Senaryo yazımından oyuncu bulmaya, yönetmenlikten tanıtıma, süreç nasıl işler?
İnsani yardım kuruluşları, felaketlere nasıl müdahale ederler? Acil ihtiyaçları belirlerken, yerel kurumlarla işbirliği yaparken, ne gibi sorunlarla karşılaşırlar?
Beyindeki elektriksel salınımları gözleyerek insan zihniyle ilgili neler öğrenebiliriz?
İktisat bilimi, patronsuz işleyen kooperatiflere dair neler söyleyebilir?
Güney Amerika'da sınırlı bütçeyle, uzun süreli seyyahlık yapmanın ne gibi yolları vardır? Çalışarak gezen bir seyyahın gözünden Güney Amerika nasıl görünür?
Köylerin web siteleri, bize tarihe, dile, folklöre dair, kitaplarda yazmayan neler öğretebilir?
Şehirde yaşarken balkonumuzda, bahçemizde, kendi sebzelerimizi nasıl yetiştirebiliriz? Başarılı şehir bahçeciliğinin sırları nelerdir?
İbn-i Haldun, 600 yıl önce yazdığı Mukaddime adlı eserinde sosyolojinin, tarih yazımının temellerine dair neler demiştir?
İsviçre'deki parçacık fiziği merkezi CERN, Higgs parçacığını nasıl “göz”lerle gördü? Böylesine devasa bir araştırma projesinde uluslararası iş bölümü nasıl işler?



ffseminerleri.wordpress.com

Eklenme Tarihi - 14-06-2014 | Son Güncelleme - 25-06-2014708 kez gösterildi.