Mehmet Faik Yılmazipek Tekstil Kuruluş 1930
Bayan dış giyim ham kumaş dokuma
6.000.000 m/yıl üretim kapasitesi
Standart kumaşlar (maroken - jorjet)
Fantezi kumaşlar
Koleksiyon çalışmaları ve özel müşteri istekleri üzerine ürün tasarımı
Ürün Grupları, Naylon, polyester, floş, ipek, pamuk, yün, keten ve bu ipliklerin karışımları
Bursa'nın ilk ISO 9001 kalite sistem belgeli tekstil firması Ocak, 1997
Firma Tanıtımı ve Geçmişi
...1930 yılında Kolsuz Mehmet Faik Yılmazipek tarafından Bursa'da kurulan MFY Tekstil A.Ş. kuruluş konusu olan ipek dokuma alanından ödün vermeksizin 1995 yılına kadar faaliyetlerini sürdürmüştür. İpek ve ipekçilik 90 lı yılların başından itibaren tüm dünyada mass-production ve konfeksiyona hitap edebilecek ucuz bir ürün olmadığı için binlerce yıldır süregelen altın yıllarını tamamlamıştır. Bu nedenle MFY Tekstil A.Ş. 2000 yılında 65 yıllık ipekli kumaş tecrübesini ev tekstili konusunda kullanmayı uygun görmüş ve bu konuda çalışmalarına başlamıştır.
...Yeni misyonu "moda kumaşı" üretmektir. 70 yıllık üretim tecrübesinin, 70 yıllık Bursa tekstil kültürüyle sentezlenmesinin önemli bir avantaj oluşturduğunun bilincindedir. Çünkü günümüzde moda tekstili sadece belli yerlerde üretilmektedir. İtalya'da Como, Fransa'da Lyon, İspanyàda Barcelona, Türkiye'de ise Bursa moda üreten başlıca merkezlerdir. Yenilenen makineler ile birlikte ipekli kumaş üretimi ile birlikte floş, viskon, naylon, elastan, polyester, asetat, keten ve pamuk benzerlerinin karışımı kumaşları üretebilir hale gelmiştir.
...Yılmazipek moda kumaşında 5 yıllık kısa üretim sürecine rağmen bu alanda Türkiye'nin dokuma ham kumaş üretip satan önde gelen kuruluşlarından biri olmuştur. Bu haklı öncülüğün sebepleri vizyonunun genişliğinden gelmektedir. Çünkü Yılmazipek moda kumaş üretmenin modayı belirlemek bilmek, derin araştırma yapmak, bağlantılar, bilgi ağı, tüm bunları gerçekleştirebilecek teknik bilgi, zamanında ve hatasız üretip müşteriye sunmak olduğunun, bu zincirin halkalarının her birinin çok sağlam olması gerektiğinin bilincindedir. Nitekim üretim, pazarlama, finans ve satış kalite standartlarının, tüm birimlerce benimsenip, uygulanabilmesi için üretiminin henüz 2. yılında, 1997 senesinde Bursa nın ilk ISO 9001 belgeli firması olmaya hak kazanarak ciddiyetini yurtdışı ve yurtiçi müşterilerine teyit etmiştir.
...Bugün toplam 6.000.000 m/yıl üretim kapasitesi olan Yılmazipek ürettiği kumaşları ham olarak müşterilerine satmaktadır. Ürettiği kumaşların %50 sini İspanya, Almanya, İtalya, Fransa, Amerika, Avusturya, İsrail, Japonya, İngiltere, Hollanda olmak üzere dünyanın dört bir tarafına doğrudan ihraç etmektedir.



www.yilmazipek.com

Eklenme Tarihi - 01-02-2012 | Son Güncelleme - 01-05-20141749 kez gösterildi.