Adana şehir merkezinin 10 km kuzeyinde bulunan ve ülkemizin nadide yerleşkelerinden birinde yer alan fakültemiz, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kurulu Kanunu ile 1985 yılında Çukurova Üniversitesi bünyesinde önce Su Ürünleri Yüksekokulu olarak eğitime başlamış, daha sonra 1992 yılında kanunla Su Ürünleri Fakültesi’ne dönüştürülmüştür.

Fakültemiz, uluslararası düzeyde çok sayıda yayın üreten 50’nin üzerinde nitelikli akademik ve 20 idari personeliyle Ülkemizin en gelişmiş su ürünleri fakültelerinden birisidir. Temel Bilimler, Yetiştiricilik ile Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümlerinden oluşan fakültemiz, dört yıl süren ve tek program halinde verilen lisans düzeyinde bir eğitim-öğretim aşamasından sonra Su Ürünleri Mühendisi ünvanı ile mezunlar vermektedir. Ayrıca, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde  Su Ürünleri Temel Bilimler, Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Anabilim dallarında yüksek lisans ve doktora öğrenimi verilmektedir.

Su Ürünleri Mühendisleri, Ülkemizde kamuda, Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, Su Ürünleri Araştırma Enstitüleri, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Üniversitelerde akademisyen olarak ve özel sektörde ise, Su Ürünleri Yetiştiricilik İşletmelerinde istihdam olanağı bulabilirler. Ayrıca Fakültemizde "Aletli Dalış" eğitimi verilmekte olup, öğrencilerimizin "Dalış Brovesi" kazanmaları sağlanmaktadır.

Fakültemize ait Yumurtalık ilçesi sınırları içinde yer alan “Yumurtalık Deniz Ürünleri Eğitim-Öğretim ve Araştırma İstasyonu” ve Balcalı Kampusu sınırları içinde bulunan “Dr. Nazmi Tekelioğlu Tatlı Su Ürünleri Eğitim-Öğretim Araştırma İstasyonu” bulunmaktadır. Bilimsel araştırmalarımızın yürütüldüğü ve aynı zamanda öğrencilerimize uygulama ve staj imkanı sunduğumuz birimlerimizde çalışan 11 personelimiz bulunmaktadır.

Deniz ve göl araştırmalarımızda öğrenci uygulamalarımızda kullandığımız Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından fakültemize hibe edilen 24 metre uzunluğunda Çukurova Su Ürünleri, Gözlem ve Gözlem I isimli araştırma teknelerimiz bulunmaktadır.

suf.cu.edu.tr

Eklenme Tarihi - 05-04-2016 | Son Güncelleme - 22-06-201974 kez gösterildi.