Firmamız 1995 yılında kurulmuş olup başlıca iki ayrı bölümden oluşmaktadır. 
Makine , kalıp imalatı ve Pres baskı bölümü / Yay ve Formyay bölümü 
​Tel çapı 0.15mm-6mm arasında olan yayların üretimi yapılmaktadır
Makina, kalıp imalatı ve Pres baskı bölümünde Ağırlıklı olarak Solar Photovoltaic sistemler için çatı ve yer uygulamalarında kullanılan bağlantı elemanları üretilmektedir. Üretim gamımızda yer alan ürünler solar kollektörlerin muhtelif tip çatılara montajında kullanılmaktadır. Ürünlerimiz kolektör montajlarında birbirini tamamlayan parçalar ve setler halinde uygulamacılara sunulmaktadır. Tüm ürün tasarımlarımızda kolay ve hızlı montaj ve yüksek emniyet kriterleri göz önüne alınmıştır. 
Ürünlerimizde, dış hava koşullarında uzun yıllar sorunsuz hizmet verebilmeleri için paslanmaz (1.4301) malzemeler kullanılmaktadır. Kullanılan paslanmaz sac kalınlıkları: 2,5 - 5 - 6 ve 8 mm dir. 
Ayrıca müşterilerimizin özel taleplerine de hızlı ve ekonomik çözümlerimizle hizmet vermekteyiz. 
Yay ve form yay bölümünde üretilen mamuller genelde makine sanayi, aydınlatma ,inşaat ,otomatif ,beyaz eşya ,tekstil ve tarım makinaları üretiminde kullanılmaktadır. Üretilen yaylar basma yayları,çekme yayları,kollu yaylar ve form yaylardır.Yay üretiminde 0.15-6.5 mm çapa kadar kaliteli çelik ve paslanmaz çelik yaylık teller kullanılmaktadır. Form yaylarında pirinç,fosfor bronz ,yüksek karbonlu çelik ve paslanmaz çelik bant malzemeler kullanılmaktadır. 
Bu malzemeler firmamızda bulunan makinalarda müşteriden gelen resimlere veya talebe göre mevcut olan universal ,CNC veya özel tasarlanmış firmamız tarafından yapılmış işe özel makinalarımızda şekillendirilmektedir.

www.iteksan.com.tr

Eklenme Tarihi - 28-08-2009 | Son Güncelleme - 28-03-202431 kez gösterildi.