Bhagavad Gita
Gandhi'ye Göre
Yazar: Mohandas Karamchand (Mahatma) Gandhi
Çevirmen: Vecihi Karadoğan , Seda Çiftçi
Yayınevi : Kaknüs Yayınları
Tüm Ürün Formatları (1 Adet)
İnce Kapak
13,00 TL
İlk Baskı Yılı : 2004
Sayfa Sayısı : 255
Dil : Türkçe
Şüpheler içinde kıvrandığım, hayal kırıklıklarını göğüslemek zorunda kaldığım ve ufukta hiçbir ışık göremediğim günler yaşadım. Böyle zamanlarda Bhagavad Gita'yı açtığımda, her zaman bana tesell .

Kitap Açıklaması

Şüpheler içinde kıvrandığım, hayal kırıklıklarını göğüslemek zorunda kaldığım ve ufukta hiçbir ışık göremediğim günler yaşadım. Böyle zamanlarda Bhagavad Gita'yı açtığımda, her zaman bana teselli veren bir beyit buldum. Ve üstüme çöreklenen acılara rağmen gülümsemeyi başardım. 

"Tanrı'nın Türküsü" anlamına gelen Bhagavad Gita, dünyadaki en büyük kutsal kitaplardan biridir. Savaşçı Arcuna'nın ilah Krishna ile savaş meydanında yaptığı sohbetlerin hikayesi, Hinduizm'in evrensel değer taşıyan felsefesini ve hikmetini içerir. 

Mahatma Gandhi, kendi yaptığı Bhagavad Gita tercümesi ve tefsirini, 1926 yılında dokuz ay boyunca sürdürdüğü manevi sohbetlerde, müritlerine aktarmıştır. Gandhi'nin Bhagavad Gita tercümesi ve tefsiri, XX. yüzyılda Hindistan'da, bu alanda verilmiş en önemli eser kabul edilir. Gandhi sade ve açık bir dille, sıradan insanların manevi yaşamını doğrudan ilgilendiren meselelere değinmektedir. "Nefssiz amel" diye nitelendirdiği ideali aydınlatmak için, olağanüstü tecrübelerinden ve iç dünyasında bitip tükenmek bilmeyen arayıştan bahseder. Gandhi'nin Gita'sı, dini ne olursa olsun bütün okuyucuları, Tanrı aşkına ve dünyaya karşılıksız hizmet etmeye davet ediyor. 
(Arka Kapak'tan)


Dili: Türkçe
Yayınevi: Kaknüs Yayınları
 
Kitap Adı: Bhagavad Gita
Yazar: Mohandas Karamchand (Mahatma) Gandhi
Çevirmen:  Vecihi Karadoğan , Seda Çiftçi
Yayınevi: Kaknüs Yayınları
İlk Baskı Yılı: 2004
Sayfa Sayısı: 255
Dil: Türkçe
ISBN: 9789756698952

www.idefix.com/Kitap/Bhagavad-Gita/Mohandas-Karamchand-Mahatma-G...



Eklenme Tarihi - 06-12-2018 | Son Güncelleme - 06-12-2018128 kez gösterildi.