Aydın Doğan- Fethullah Gülen ilişkisi deşifre oldu
Arşiv Haberleri | 18 Şubat 2014 | Akşam Gazetesi



Fethullah Gülen'in bir cemaat mensubuyla yaptığı konuşma sosyal medyada paylaşıldı. Konuşmada Aydın Doğan'ın Fethullah Gülen için söylediği iddia edilen “Şu anda gerçek olarak demokratlığı Hocaefendi temsil ediyor” sözleri dikkatlerden kaçmadı.
 

İşte o konuşma... 

-Hocam müsadenizle bir iki husus vardı arz edebilir miyim?

Fethullah Gülen: Buyurun

-Bugün Aydın Bey’le yemek yedik, selam ve hürmetleri var

Fethullah Gülen: -Teşekkür ederim sağolsun.

-“Beni Cemaat’in yanında diye göstererek farklı bir noktaya getirmeye çalıştılar” dedi. O öyle deyince ben de şey dedim. Serhat’ın koordine ettiği adamlar var, onlara gidiyorlar Cemaat aleyhine yazın diye baskı yapıyorlar, ondan bahsettim. “Bize de geldiler” dedi. “Şu anda gerçek olarak demokratlığı Hocaefendi temsil ediyor” dedi. Bir ara dedi: “Ben de artık Başbakan’ın karşısına geçeyim dedim.” Uzun uzun diğer konuları da konuştuk efendim. Özellikle sizin ilgilendiğiniz 2 tane husus noktasında çok memnun oldu. Akşam üzerinde de damadı geldi, onunla da konuştuk. Onu biraz diğer taraf etkilemeye çalışıyordu. Bunlardan bahsedince o da rahatlamış oldu. Hocamın ellerinden öpüyorum dedi.

Fethullah Gülen: Allah razı olsun. (damat derken) Mehmet Ali Bey’den bahsediyorsun değil mi?

-Evet efendim, önce Aydın Bey’le yemek yedik, akşam da damadı ile. 

BÖCEK OLAYI

Başka bir konuşmada ise yine aynı kişi Gülen'e CHP'li Aydın Ayaydın'ın kendisini ziyarete geldiğini İstanbul adayının Sarıgül olacağını anlatıyor. Konuşmada böcek olayları ile ilgili bir haber yapılıp yapılmayağını soran kişiye Gülen 'ABD ile aramızı bozmayalım" diyor.
 
İşte o konuşma :
 
-Aydın Ayaydın geldi, selam ve hürmetlerini iletti. Ayrıca Mustafa Sarıgül’ün adaylığı ile alakalı Sarıgül dedi başvurusunu yaptı. Adaylığı Genel Başkan'ın cebinde dedi. Ayın 3’ünde adaylığı parti meclisine gelecek, kabul edilecek. Adaylığı kesin dedi. Gürsel Tekin değil dedi. Öyle ortalıkta dolaşan iddialar doğru değil dedi. Mustafa Sarıgül İstanbul adayı olacak dedi. Problem yok. Böyle bir bilgi söylemiş oldu konuşurken.
 
Fethullah Gülen: Evet, evet.
 
-Bir de bugün haberlere bakarken Amerika’nın Almanya’yı dinlediği ortaya çıktı.  Bununla alakalı da bir gündem oldu. Geçtiğimiz günlerde Bizim Türkiye başbakanının böyle bir böcek iddiası çıkmıştı. Amerika herkesi dinliyor diye. Amerika Almanya’yı dinliyor, Amerika herkesi dinliyor diye. Böyle bir haber yapmanın faydası olur mu yoksa üstü geçti geçelim mi efendim.
 
Fethullah Gülen: Geç
 
Amerika’yla da aramızı çok bozmamamız lazım. Başkaları ne derse desin biz demeyelim.

ŞEFKAT TEPE SENARYOSU İÇİN İZİN

Fethullah Gülen-Aydın Doğan ilişkisini deşifre eden konuşmanın ardından Gülen'in bir konuşması daha ortaya çıktı. Fethullah Gülen, sosyal medyada geniş yankı uyandıran bu konuşmasında Şefkat Tepe dizisinin senaryosunu dinliyor ve onaylıyor.

PEYGAMBERİ KAMYONETE BİNDİREN DİZİ

Şefkat Tepe dizisi, geçtiğimiz bölümlerinden birinde bizzat Hz. Muhammed’i bir ışık halesi halinde diziye getirince büyük tepki toplamıştı. Sahnede, dizinin karekterleri bir araya gelip salavatlar çekerek Hz.Muhammed'i yanlarına çağırdı. Kısa bir süre sonra Hz. Muhammed’in bir ışık halesi yanlarına geldi. Daha sonra ise Hz. Muhammed, senaryo gereği kamyonet kasasına binip gitti.

SENARYO GÜLEN'İN ONAYINDAN GEÇİYOR

Tepki toplayan sahnenin yer aldığı dizinin senaryosunu konuşmalara göre Fethullah Gülen onaylıyor.

İşte Şefkat Tepe ile ilgili o konuşma;

-Bu haftaki Şefkat Tepe’yi arz edebilir miyim. O diplomat dediğim adam konuşuyor: Beyler olayların bir görünen yanı, bir de perde arkası vardır. Bizler gibi. Hiçbir zaman bu ülkedeki emellerimizden vazgeçmeyeceğiz. Birileri vesayetlerin bittiği, hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağına avuna dursun tepelerine inecek balyozlar, şekil kılıf değiştirerek aynen kurbağa örneğinde olduğu gibi kafalarına inecek. Sizlerden beklenen durmak yok, yola devam edeceğiz. Çok hassas bir konu, bizi hedefe götürecek önemli bir adım, Tekliflerinizi bekliyoruz. Son olarak sizden bir şey daha isteyeceğiz. Genel af nasıl çıkarılır, genel af nasıl gündeme getirilir...

Fethullah Gülen:  Bir mahsuru yok, bence o da olsun. Sert bulduğunuz yanları varsa onları şey yaparsınız. Allah afiyet versin.



www.aksam.com.tr/siyaset/aydin-dogan-fethullah-gulen-iliskisi-de...



Eklenme Tarihi - 20-08-2020 | Son Güncelleme - 20-08-202080 kez gösterildi.