MBPS ölçümü ile 1 saniyede ortalama kaç KB/MB dosya indiriyorsunuz? - Technopat 
Öncelikle konu başlığından da görmüş olduğunuz üzere, bu konumun öncelikle çok yararlı olacağını düşünüyorum ve başlıktan da anlayacağınız üzere, MBPS hızınıza göre saniyede ne kadar büyüklükte veri indiriyorsunuz bunun tablosunu ve mantığını sizlere göstereceğim.

Öncelikle anlamanız gereken şey, 1 MBPS = Saniyede 1 MB veri indirimi demek değildir. 1 MBPS = 128 KB veriye eşittir. Yani eğer indirme hızınız 1 MBPS ise, saniyede 128 KB veri indirirsiniz. Tabii bu değerler ortalama değerlerdir. Sizin hızınız örneğin 1 MBPS değil de, 1.5 MBPS olabilir. Örneğin 1.5 MBPS indirme hızınız varsa, saniyede 192 KB veri indiriyorsunuz demektir. Unutmayın, bu değerler ortalama değerlerdir. Hiçbir zaman internet hızınız %100 stabil kalmaz. Bazen çok ufakta olsa hız değişimi yaşanabilir. En stabil internet veri akışı gerçekleşirken bile, ufak tefek dengesizlikler olabiliyor.

Bu arada indirme yaparken eğer internet hızınız yüksek ise bile eğer yavaş indirme söz konusu ise, sorun indirmeyi yaptığınız sunucudan kaynaklanıyordur veya para isteyen indirme sitelerinden indirme yapıyorsunuz demektir. Bu aşağıdaki veriler sadece indirme hızı limiti olmayan, Google Drive ve bunun gibi size asla indirme konusunda en ufak bir kısıtlama sunmayan ve karşı tarafın da 1000 MBPS'den daha yüksek yükleme hızına sahip yükleme hızına sahip olan siteler için geçerlidir.

www.technopat.net/sosyal/konu/mbps-oelcuemue-ile-1-saniyede-orta...



Eklenme Tarihi - 22-02-2016 | Son Güncelleme - 03-06-202314 kez gösterildi.