Arama Motorlarının Sevmediği 10 Şey - 29 March 2020 - Rastgelelik Blog 
Google, Bing ve Yandex başta olmak üzere birçok arama motoru benzer SEO ilkeleri uygular. Birebir aynı olmamakla beraber yakın niteliktedir. İki şeyi iyi bilmek gerekiyor.
1 - Dünyanın tek arama motoru Google değil, daha yüzlerce arama motoru bulunuyor. 

2 - İnternetin ve Arama Motoru camiasının hükümdarı, açık ara lideri Google Arama Motorudur. 


Durum böyle olunca Google başta olmak üzere diğer arama motorlarının koyduğu kuralları sitemiz ve blogumuz için uygulamamız gerekiyor. Peki başta Google olmak üzere arama motorlarının sevmediği 10 şey nedir? Sizler için bunları derledik. 

1) İnternet Sitenizin SEO dostu-uyumlu bir içerik yönetim sistemi (CMS) tarafından desteklenmemesi
Güçlü ve dinamik internet siteleri günümüzde artık güçlü ve kaliteli içerik yönetim sistemleri tarafından desteklenmektedir. Google, Wordpress içerik yönetim sistemini oldukça fazla sever. Yandex, uNet, uCoz ve Wordpress içerik yönetim sistemleri ile uKit'i çok sever. Bing ise bunlara paralel olarak Drupal içerik yönetim sistemlerine de önem verir. Rastgelelik Arama Motoru ise içerik yönetim sistemi gözetmez. O yüzden ileri düzey yazılım gerektirmeyen siteler için Wordpress'i tercih etmenizi tavsiye ederiz. 
2) Mobil Dostu Olmaması
Google, bu konuya ciddi önem veriyor. Mobilegeddon'u duyurmuş olduğu 2015 tarihine baktığımızda herkesin bu kervana katılması gerektiği vurgulanmıştır. Zaten kullanıcıların da artık çoğunluğu mobil üzeri platformlardan İnterneti kullanmıyor mu? Yalnızca Google değil, neredeyse tüm arama motorlarının hem fikir olduğu bir konu mobil uyumluluktur. Sitenizin mutlaka mobil uyumlu olması şart. 
3) Site Haritasının Bulunmaması
Bu zamanda site haritası olmayan site mi kaldı, demeyin. Hala var. Bütün arama motorları sitenizin site haritasını arar. Site haritası, sitenizin arama motorlarına sitenizin organizasyonunu anlama imkanı sunar. Aslında sizin için avantajdır. Bu yüzden mutlaka sitenizin bir arama motoru olmalıdır. 


www.rastgelelik.com/arama-motorlarinin-sevmedigi-10sey

Eklenme Tarihi - 08-01-2018 | Son Güncelleme - 25-05-2024201 kez gösterildi.