Av. Dilber KOYUNCU - Devremülk Sözleşmesi ve Devremülk Sözleşmesinin İptali İstanbul
Devremülk sözleşmesi son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz sözleşmelerdendir. Çoğu devremülk satış firması, tüketicilere karşı yanıltıcı pazarlama yöntemlerini kullanarak, özgür iradeyi hiçe saymaktadır. Devremülk satış sözleşmesine imza atan bazı tüketiciler ise; devremülk konusu yeri ya hiç görmeden imza atmakta, ya da tur şeklinde geziler ile görerek satın almaktadır. Ancak her iki durumda da tüketici konumunda olan alıcının devremülk sözleşmesinden cayma hakkı bulunmaktadır.

Devremülk sözleşmesi ile devre tatil sözleşmesi çoğu zaman birbiriyle karıştırılmaktadır. Devremülk hakkı ile devre tatil sözleşmesi hemen hemen birbirine yakın olsa da, devremülk hakkı Kat Mülkiyeti Kanunu’nda; devre tatil sözleşmesi ise, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’da ve Devre Tatil Ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliği’nde düzenlenmiştir.

Devremülk sözleşmesinde tüketiciye tanınan kullanım süresinin beş günden daha kısa süreli olmaması gerekir ve devremülk hakkı her zaman bir ayni hakka konu edilebilir. Devre tatil sözleşmesi ise; bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda gecelik konaklama imkanı veren sözleşmelerdir.

www.hukukihaber.net/devremulk-sozlesmesi-ve-devremulk-sozlesmesi...



Eklenme Tarihi - 13-11-2020 | Son Güncelleme - 13-11-202068 kez gösterildi.