İnternette en çok 'Turkish girls' araması yapan 2 ülke Google’da ‘Turkish girl’ yani ‘Türk kızı’ aramasının en çok Afganistan ve Pakistan’da yapıldığı ortaya çıktı. 'Turkish boy' ve 'Turkish child' gibi çocuk istismarına konu olacak terimlerin de en çok Pakistan'da aratıldığı belirlendi.



Gazeteci Fatih Savuk, konuyla ilgili "Bachi bazi' adım adım Türkiye'ye geliyor. Buna dur de!” dedi.

ürkiye''ye son yıllarda yabancı uyruklu insanların girişinde büyük bir yoğunluk yaşanıyor.

Muhalefetin sıkça eleştirilerine konu olan açık kapı politikası iktidar tarafından savunulurken korkunç bir veri ortaya çıktı.

Google’da ‘Turkish girl’ yani ‘Türk kızı’ aramasının en çok Afganistan ve Pakistan’da yapıldığı belirlendi.

"Turkish boy", "Turkish child" gibi çocuk istismarına konu olacak terimlerin de en çok Pakistan'da aratıldığı tespit edildi.




“BACHİ BAZİ ADIM ADIM TÜRKİYE'YE GELİYOR. BUNA DUR DE”

Konu hakkında araştırma yapan Gazeteci Fatih Savuk, verileri sosyal medya hesabından paylaşarak şu notu ekledi:

“Google trendde 'Turkish girl' en çok Afganistan ve Pakistan'da aratılıyor. Daha ilginci ise 'Turkish boy', 'Turkish child' gibi çocuk istismarına konu olacak terimler ise açık ara en çok Pakistan'da aratılıyor. 'Bachi bazi' adım adım Türkiye'ye geliyor. Buna dur de!”

BACHİ BAZİ NEDİR?

Bacha Bazi sapkın bir Afgan geleneği olarak biliniyor. Bu gelenek, küçük yaştaki erkek çocuklarına kadın kıyafetleri giydirilerek dans ettirilmesi olarak sergileniyor. Bu sapkın Afgan eğlencesi için genelde fakir ailelerin erkek çocuklarının tercih edildiği biliniyor.


 

www.gunhaber.com.tr/haber/Internette-en-cok-Turkish-girls-aramas...



Eklenme Tarihi - 01-08-2023 | Son Güncelleme - 27-04-202413 kez gösterildi.