Fabrikanın açılışını 2015′te

El yapımı motosiklet üretimi yapan TT Motor A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tarhan Telli, Suudi Arabistan'da yapacağı motosiklet yatırım ve üretimini, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün girişimleriyle Türkiye'de gerçekleştirmeye karar verdiklerini söyledi.
Telli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005'te kurdukları TT Motor markasını kurduğunu ve yüzde 100 Türk malı motosiklet ürettiklerini dile getirdi. Kişiye özel tasarım el emeği motosiklet ürettiklerini vurgulayan Telli, Suudi Arabistan ortaklığıyla yapmayı planladığı yatırımdan vazgeçtiğini, TT Motor A.Ş'nin Türkiye'de doğduğunu ve markanın sadece Türk topraklarında kalacağını ifade etti.
Fabrikanın açılışını 2015'te yapmayı planladığını bildiren Telli, projeleri tamamlanan 750 cc'lik, tasarımı ve üretimi tamamen yerli otomatik vites motosiklet modelini dünya platformunda çok güçlü bir yerde konumlandırmayı amaçladıklarını anlattı.
Telli, şöyle devam etti:

'Marka, model gamını her geçen gün genişleterek büyüme hedefi belirledik. Şirket olarak, 5 yıllık dönemde işlem hacmimizin 285 milyon dolar olacağını öngörüyoruz. Marka olarak, sektöre yeni bir atılımla girmeyi planlıyoruz. İlk otomatik vites 750 cc Chopper ile büyük bir başarı elde edileceğinin garantisini veriyoruz. Üç lastikli Trike modelini de hızlı bir şekilde pazara sunmayı planladığımız TT motor, sektörel gelişimleri ve tasarımları lider olarak yapmak için Ar-Ge çalışmalarına da hız verdik. Bütün gelen yatırım ve ortaklık tekliflerini detaylı inceliyoruz, hem bizim hem de bu topraklarda üretilen bir marka olma özelliğini taşıyacak bir model hayal ediyoruz.'
Telli, bugüne kadar Kenan Doğulu, Beyazıt Öztürk, Emre Altuğ, Helin Avşar, Şafak Sezer, Sevan Bıçakçı gibi çok sayıda ünlünün tasarım motosikletlerden aldığını ifade etti.
'TT markası Türkiye'de doğdu ve Türk topraklarında büyümeye devam edecek'
Telli, yatırımlarıyla ilgili Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün ile görüştüklerini hatırlatarak, Ergün'ün TT markasının tasarımı ve üretimiyle tamamen bir Türk firması olarak markalaşmasına destek vereceklerini ifade ettiği bilgisini verdi.


Bakan Ergün ile görüşmeden sonra yurt dışında üretim tesisi kurma çalışmalarını durdurma kararı aldıklarını kaydeden Telli, 'TT markası Türkiye'de doğdu ve Türk topraklarında büyümeye devam edecek. Sayın Bakanımızın, 'TT Motor A.Ş. bir Türk markasıdır ve Türkiye'ye katma değer kazandıracak markalara ihtiyacımız var. Biz Türk markaları yaratmak için yola çıktık' sözleri bu kararımızda etkili oldu.
Böylece biz de Suudi Arabistan yatırımını Türkiye'de yapma kararı aldık. Üretimin Türkiye'de yapılması için bakanlığın bütün planlama kurumlarına talimat verildi.'
 
Kaynak: AA



ekonomi.haber7.com/is-dunyasi/haber/1002101-bakan-israr-etti-tt-...



Eklenme Tarihi - 29-03-2014 | Son Güncelleme - 28-04-20242350 kez gösterildi.