Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Hasan Özkan Vefat Etmiştir

Fakültemiz öğretim üyesi ve aynı zamanda Gastroenteroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr Hasan Özkan 01 Mayıs 2023 tarihinde vefat etmiştir. Merhumun cenazesi *2 Mayıs 2023 tarihinde Karşıyaka camiinde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığına defnelicektir.
Merhuma Allah^'tan Rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI

Prof. Dr. Hasan ÖZKAN'nın ÖZGEÇMİŞİ

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı

Ankara Üniversitesi Hepatoloji Enstitüsü Müdürü

ve

''Euroasian Gastroenterological Association'' Cemiyeti Başkanı

''Euroasian Journal of Hepato-Gastroenterology'' Dergisinin Baş Editörü

Memleketi olan Konya ili Seydişehir ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Konya ili Kulu ilçesinde, lise öğrenimini ise burslu öğrenci olarak Ankara Atatürk Lisesinde tamamladı. 1977 yılında devlet bursu kazanarak Yüksek Kimya Mühendisliği Atom Teknolojisi öğrenimi için Almanya’ya gitti. Ancak içindeki tıp mesleğine karşı dinmeyen sevgi yüzünden yurda geri dönerek 1978 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi. 6 yıllık eğitimi tamamlayarak 1984 yılında mezun oldu ve günümüze kadar devam eden yoğun tıp hayatıma başladı.

SSK Adana Koşuyolu Dispanserinde 2 yıllık mecburi hizmetin ardından SB Ankara Hastanesinde 1986-1990 yılları arasında II.Dahiliye kliniğinde iç hastalıkları asistanlığını, 1991-1993 yıllarında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalında gastroenteroloji üst ihtisasını tamamladı. 1993 yılında Japon Devleti Mombusho bursunu kazanarak Japonya’da Osaka Üniversitesinde 6 ay süreyle Japon dili öğrenimi ardından Chiba Üniversitesinde 2 yıl süreyle gastroenterolojide yeni teknolojiler, ERCP ve pankreatoskopi konularında çalışma ve araştırmalarda bulundum. 1995 yılında yurda dönüşümün ardından sınavı kazanarak doçent oldu ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı öğretim üyesi oldum. Aynı klinikte 17.4.2001 tarihinde profesörlüğe yükseltilerek yeniden atandım. 13.4.2017'de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanlığına seçildi. Türkiye'de karaciğer hastalıkları alanında araştırmalar ve çalışmalar yapmak üzere bakanlar kurulu önerisi ile kanunla kurulan Ankara Üniversitesi Hepatoloji Enstitüsüne 4.10.2017'de Enstitü Müdürü olarak atandı.

Yabancı dil: İngilizce ve Japonca


www.medicine.ankara.edu.tr/2023/05/02/ogretim-uyemiz-prof-dr-hasan-ozkan-vefat-etmistir/

Eklenme Tarihi - 02-04-2015 | Son Güncelleme - 11-05-202476 kez gösterildi.