Google IP adresi aralıkları
Alan adınız için e-posta yönetimini yapılandırıyorsanız (örneğin, Google iletilerinin spam olarak işaretlenmesini engellemek istiyorsanız) G Suite posta sunucularının IP adreslerini bilmeniz gerekebilir.

Not: Aşağıdaki talimatlar, e-posta trafiğini yönetmek için kullanılan IP adreslerini listelemeye yöneliktir. Bunun, Google tarafından sağlanan IP adreslerinin tam bir listesi olması amaçlanmamıştır.
Google, artan talebi karşılamak için dinamik olarak büyüyen küresel bir altyapı sağlar. Bunun sonucu olarak, G Suite posta sunucuları geniş bir IP adresi aralığı kullanır ve adresler sık sık değişir. Google IP adreslerinin geçerli aralığını bulmanın en etkili yolu Google'ın SPF kaydını sorgulamaktır.

Alan adınız için bir SPF kaydı oluşturmak isterseniz kaydın, IP adreslerinin mevcut listesi için Google SPF kaydına başvurmasını sağlayabilirsiniz:

v=spf1 include:_spf.google.com ~all
Bu yöntemle, değişiklikler gerçekleştikçe alan adınız Google IP adresi değişikliklerini otomatik olarak devralır.

G Suite posta sunucuları için IP adreslerinin tam halini öğrenmeniz gerektiğinde, DNS arama komutlarımızdan birini (nslookup, dig, host) kullanarak _spf.google.com alan adı için SPF kayıtlarını şu şekilde alabilirsiniz:

nslookup -q=TXT _spf.google.com 8.8.8.8
Bu, Google'ın SPF kaydındaki alan adlarının bir listesini döndürür. Örneğin:
_netblocks.google.com, _netblocks2.google.com, _netblocks3.google.com

Şimdi bu alan adlarıyla ilişkili DNS kayıtlarını tek seferde şu şekilde arayın:

nslookup -q=TXT _netblocks.google.com 8.8.8.8
nslookup -q=TXT _netblocks2.google.com 8.8.8.8
nslookup -q=TXT _netblocks3.google.com 8.8.8.8
Bu komutların sonuçları, adreslerin mevcut aralığını içerir.

Hesapları Chrome cihazlarıyla birlikte yönetiyorsanız ve bu cihazları, SSL denetimiyle bir ağ üzerinde çalışacak şekilde etkinleştirmeniz gerekiyorsa Ağları SSL içerik filtreleriyle yönetme başlıklı makaleye bakın.


support.google.com/a/answer/60764?hl=tr

Eklenme Tarihi - 07-10-2017 | Son Güncelleme - 07-10-2017146 kez gösterildi.