Sancaktepe Özel Bilgefil Anaokulu
Özel Bilgefil Anaokulu Hakkında
NEDEN BİLGEFİL ?
0-6 yaş dönemi çocuğun en hızlı geliştiği dönemdir. Kişiliğinin % 70 ‘i bu dönemde oluşmakta beyin gelişiminin büyük bir bölümü 0-4 yaş arasında tamamlanmaktadır. Çocuklar, bilişsel, fiziksel ve sosyal açıdan 6 yaşına kadar gelişimlerini büyük ölçüde tamamlamış olmaktadırlar. Erken çocukluk dönemindeki deneyimler beynin çalışma biçimi için belirleyicidir. Yapılan çalışmalar okul öncesi eğitim alan çocuklarda okula devam oranlarının ve okul başarısının daha yüksek olduğunu göstermiştir .

Bilgefil Anaokulu olarak amacımız tüm dünyada okul öncesi eğitim programlarında geçerliliğini kanıtlamış yaklaşımlardan yararlanılarak öğrencilerimizi kendine güvenen, sağlıklı iletişim kurabilen, sorumluluk alabilen , öğrenmeyi ve araştırmayı seven, kendini ifade edebilen , mutlu bireyler olarak yetiştirmek ve onları sonraki eğitim hayatlarına en iyi şekilde hazırlamaktır.

Bilgefil Anaokulunda uygulanan okul öncesi eğitim programı , çocukların her gelişim alanında (Bilişsel, sosyal-duygusal, dil, psiko-motor, öz bakım) desteklenmesini sağlarken aynı zamanda öğrenme merak ve duygularını, araştırma-sorgulama-problem çözme becerilerini geliştirmeye yönelik bir programdır.

Bilgefil Anaokulu olarak vizyonumuz okul öncesi eğitimin alanında güvenilir , saygın ve bilimsel temelli bir kurum olarak ülkemizde bu alandaki yüksek kalite standartını yaygınlaştırmaktır.


OKULUMUZ HAKKINDA ;

1500 m2 kapalı kullanım alanına sahip okulumuz, Deprem Yönetmeliği’ne uygun olarak projelendirilmiş binamızda hizmet vermektedir. Şile yolu üzerinde Sancaktepe ve Çekmeköy ilçelerinin birleştiği noktada bulunan okulumuz konum olarak hem Sancaktepe hem Çekmeköy ilçesindeki öğrencilerin ulaşımı için uygun noktadır.
Her yaş grubu için ayrı sınıfların olduğu okulumuzda İngilizce, müzik, sanat çalışmaları için ayrı ayrı sınıflar ayrıca uyku için ayrı bir uyku odası bulunmaktadır. 
Ortalama sınıflarımız 35 – 40 m2 arasındadır. Her katımızda geniş oyun alanlarımız bulunmaktadır. 

Binanın dışı, çevresi ve bahçesi; bina içinde ise koridorlar güvenlik kamera sistemi ile izlenmektedir. Yangın algılama sistemi bulunan binamızda tüm katlarda yangın merdiveni bulunmakta tüm iç kapılar ve yangın merdiveni çıkış kapıları yangın yönetmeliği’ne uygun olarak yapılmış durumdadır.

Güvenlik, hijyen ve temizliğe son derece önem veren okulumuzda düzenli olarak halılar, uyku yatakları, oyuncak ve kullanım alanları temizlenmektedir. Yemeklerimiz, hijyen eğitim sertifikası bulunan aşçımız tarafından yapılmakta olup, yoğurtlarımız okulumuzda mayalanmaktadır. 

Haftada 3 gün İngilizce, 2 gün akıl oyunları, 1 gün müzik ve 1 gün fitness Branş derslerimiz bulunmaktadır.


Okulumuzda;
İngilizce, Müzik, Akıl oyunları, Fitness, Drama, Okuma-Yazmaya hazırlık , Ses-Müzik-Ritim çalışması, Beden koordinasyonu , Proje etkinlikleri, Sanat çalışmaları, Mutfak atölyesi, Matematik etkinliği, Fen- Doğa etkinliği , Hikaye oluşturma ve Grup oyunları

okul.com.tr/anaokulu/istanbul/ozel-bilgefil-anaokulu-10719

Eklenme Tarihi - 11-01-2018 | Son Güncelleme - 11-01-2018173 kez gösterildi.