Güvenliği düşük uygulamaların hesabınızı kullanmasına izin verme
Bir uygulama veya cihaz güvenlik standartlarımızı karşılamazsa Google, o uygulamadan veya cihazdan oturum açmaya çalışan kişileri engeller. Bu uygulamalara ve cihazlara izinsiz giriş yapılması daha kolay olduğundan, bunların engellenmesi, hesabınızın güvende olmasına yardımcı olur.

En son güvenlik standartlarını desteklemeyen bazı uygulama örnekleri şunlardır:

iOS 6 veya daha önceki sürümlerin yüklü olduğu iPhone veya iPad'inizdeki Mail uygulaması
8.1 sürümünden önceki Windows telefonunuzda bulunan Mail uygulaması
Microsoft Outlook ve Mozilla Thunderbird gibi bazı Masaüstü posta istemcileri
Daha az güvenli uygulamaların hesaba erişimini değiştirme
Google Hesaplarınızın işte, okulda veya diğer gruplarda daha güvende olmasına yardımcı olması için güvenliği düşük bazı uygulamaların hesaplarınızı kullanmasını engelleriz. Bu tür bir hesabınız varsa oturum açmaya çalıştığınızda "Şifre yanlış" hatasıyla karşılaşırsınız. Böyle bir durumda, iki seçeneğiniz vardır:

1. Seçenek: Daha güçlü güvenlik önlemleri kullanan daha güvenli bir uygulama yükleyin. Gmail gibi tüm Google ürünleri en son güvenlik tedbirlerini kullanır.
2. Seçenek: Ayarlarınızı, güvenliği düşük uygulamaların hesabınıza erişmesine izin verecek şekilde değiştirin. Başka birinin, hesabınıza izinsiz girmesini kolaylaştırabileceğinden bu seçeneği kullanmanızı önermeyiz. Yine de erişim izni vermek istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayın:
Hesabım'ın "Daha az güvenli uygulamalar" bölümüne gidin.
Daha az güvenli uygulamalara izin ver'i açın. (Not: Yöneticiniz güvenliği düşük uygulama hesap erişimini kilitlediyse bu ayar gizli olur.)
Yine de hesabınızda oturum açamazsanız "şifre yanlış" hatası hakkında daha fazla bilgi edinin.

support.google.com/accounts/answer/6010255?hl=tr

Eklenme Tarihi - 13-02-2018 | Son Güncelleme - 13-02-201896 kez gösterildi.