Deep Learning Türkiye Topluluğu
Yasemin Ergin Yaşaroğlu
lifelong learner, statistician, data enthusiast https://www.linkedin.com/in/yaseminergin/
Dec 31, 2017

Deep Learning Türkiye Topluluğu
Deep Learning Türkiye Topluluğu; ülkemizde yapay zeka ve derin öğrenme alanında farkındalık yaratmak ve bu alanda çalışan, ilgilenen kişileri bir araya getirerek tecrübe, bilgi, birikim paylaşımının sağlanması ve bir arada çalışmalar yapılması amacıyla oluşturulmuştur.


Deep Learning Türkiye Topluluğu ne zaman kuruldu, amaçları neler?
Topluluğumuzun ortaya çıkış fikri ilk olarak 2017 Ağustos ayında Ankara’da düzenlenen “Bozkırda Yapay Öğrenme Yaz Okulu”nda filizlenmiştir. Oradaki ortamdan, konuyla ilgilenen insanlardan etkilenerek, Türkiye’de bu konuyla ilgilenen çok fazla insan olduğu ve bunları bir araya getirmek gerektiği düşüncesiyle Eylül 2017’de çevrimiçi bir topluluk olarak kurulmuştur. Amacımız Türkiye’de derin öğrenme ile ilgili daha çok kişiye ulaşmak, ülkemizin her yerinden bu konuyla ilgilenen insanlar için paylaşımcı, üretici bir topluluk oluşturmak. Bunun için en önem verdiğimiz konulardan biri de Türkçe olarak paylaşım yapmak, konuyu Türkçe kaynaklardan öğrenmek isteyenlere yardımcı olmak.

Üyelerimiz kimler?
En küçüğümüz lise öğrencisi olmak üzere; profesyoneller, yeni girişimciler, akademisyenler ve üniversite öğrencilerinden oluşan topluluğumuzun üye sayısı 260'ı geçmektedir.

Üyelerimiz arasındaki iletişim
Deep Learning Türkiye Topluluğu’nun üyeleri birbirleriyle çevrimiçi olarak Discord üzerinden iletişim kurmaktadır. Topluluğumuza katılmak amacıyla katılım formunu dolduran kişilere bir davetiye gönderiyoruz. Yeni üyemiz ilk olarak kendini tanıtan bir yazı ile gruba merhaba demiş oluyor. Sonrasında bilgisayarlı görü, medikal, doğal dil işleme, tahmin, üretici ağlar gibi daha bir çok farklı konu başlığı altında paylaşım yapan üyelerimiz, birbirlerinin konu hakkındaki sorularını da cevaplıyor. Oldukça paylaşımcı ve yardımsever bir üye topluluğumuz var.

E-buluşmalarımız
Topluluk içerisinde üyelerimiz e-buluşmalar ile de paylaşımda bulunabiliyorlar. Video ve ekran paylaşımı ile gerçekleştirilen bu buluşmalarda genelde bir konu hakkında uzman olan bir üyemiz konuyu diğer üyelerimize anlatıyor, öğretiyor. Topluluk içerisinde şu ana kadar 20 e-buluşma gerçekleştirildi. Bu buluşmalarda CNN, GAN, Veri artırımı gibi pek çok farklı konu ve Keras, Tensorboard, Pytorch, Jupyter Notebook, Azure Notebook, Azure ML Studio gibi pek çok farklı araç üzerine konuşuldu, paylaşımlar yapıldı.

İstanbul & Ankara Buluşmalarımız
Topluluğumuz bünyesinde yürütülen çalışmalar e-buluşmalarla ilerliyor olsa da, Aralık ayı içerisinde İstanbul ve Ankara’ da olmak üzere iki adet tanışma toplantısı gerçekleştirdik. Bu toplantılarda hem birbirimizi tanıdık hem de devam eden ve gelecekteki projelerimiz üzerinde konuştuk.

medium.com/deep-learning-turkiye/deep-learning-türkiye-topluluğu...



Eklenme Tarihi - 06-01-2017 | Son Güncelleme - 20-04-2024127 kez gösterildi.