Radyasyondan korkmayan Bakan öldü
02 Kasım 2011 - Milliyet Arşiv
Radyasyondan korkmayan Bakan öldü
ANAP’ın kurucularından olan ve Çernobil faciası sonrası çaydaki radyasyonun tehlikeli olmadığını kanıtlamak için kameralar önünde çay içen eski bakan Cahit Aral 84 yaşında yaşama veda etti...



Radyasyondan korkmayan Bakan öldü
Çernobil faciası (1986) sonrası çaydaki radyasyonun tehlikeli olmadığını kanıtlamak için kameralar önünde çay içerek poz veren ANAP’ın kurucularından eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral (84), dün İstanbul’da yaşamını yitirdi.
Aral’ın oğlu Zafer Aral’dan alınan bilgiye göre Cahit Aral (84), İstanbul’da bir süredir tedavi gördüğü Florence Nightingale Hastanesinde, kalp yetmezliği nedeniyle vefat etti.
Aral’ın cenazesi, 3 Kasım Perşembe günü, cenaze namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedilecek.

Aylarca konuşulmuştu
Aral, Çernobil felaketi sonrası çaylarda radyasyon olduğu iddialarını yalanlamak için kameraların önünde çay içmişti. Aral’ın bu hareketi kamuoyunda aylarca konuşulmuştu.
Aral son olarak Japonya’daki tusunami sonrası Tokyo Valisi Shintaro Ishihara, “tehlike yok” mesajı vermek için gazetecilerin önünde şebeke suyu içince akıllara gelmişti.

‘İç de millet rahatlasın’
Aral, Japonya’daki felaketin ardından Akşam gazetesine yaptığı açıklamada da çay içmesini 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın “İç de millet rahatlasın” diye önerdiğini ifade etmişti.
Aral, “O dönem bunu kimse yazmadı. Gazeteciler geldi, ellerinde radyasyon ölçme cihazı var. Para çıkarıp çay aldırdım. Masanın üzerine torba torba koyduk, aleti getirdim hiçbirinde alarm vermedi. Bir televizyon getirttim. Açtırdım ve ona doğru yürümeye başladım. Cihaz ötmeye başladı. Televizyonun yaydığı radyasyon daha fazlaydı” ifadelerini kullanmıştı.

www.milliyet.com.tr/radyasyondan-korkmayan-bakan-oldu-gundem-145...



Eklenme Tarihi - 22-12-2010 | Son Güncelleme - 05-05-2024120 kez gösterildi.