Dr. Nejat F. Eczacıbaşı tarafından 1942’de temelleri atılan Eczacıbaşı Topluluğu, başta yapı ürünleri, tüketim ürünleri ve sağlık alanlarında, ulusal ve uluslararası pazarlara yönelik olarak faaliyet gösteren Türkiye’nin önde gelen sanayi topluluklarından biridir.

Sanayi alanındaki ilk girişimini, 1952 yılında İstanbul’da kurulan Türkiye’nin ilk modern ilaç fabrikası ile gerçekleştiren Eczacıbaşı bugün dünyanın tek çatı altında toplanmış en büyük seramik sağlık gereçleri tesisine sahip bulunuyor. Eczacıbaşı ayrıca temizlik kağıtları pazarının Türkiye liderliğini de elinde tutuyor.

Eczacıbaşı Topluluğu, dört yabancı ortaklı olmak üzere toplam 48 kuruluşu, 12.750’nin üzerinde çalışanı ve 2016 sonu itibariyle 9,6 milyar TL cirosu ile gayrimenkul geliştirme, kaynak teknolojileri, madencilik, bilgi teknolojileri ve finans alanlarında da faaliyet gösteriyor.

Topluluğun sermayesi halka açık kuruluşlarını Eczacıbaşı İlaç, Sınai ve Finansal Yatırımlar San. ve Tic. A.Ş., Eczacıbaşı Yatırım Holding Ortaklığı A.Ş., Eczacıbaşı Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve İntema İnşaat ve Tesisat Malzemeleri Yatırım ve Pazarlama A.Ş. oluşturuyor. Eczacıbaşı Topluluğu çağdaş, kaliteli ve sağlıklı yaşamın öncüsü olma hedefiyle sunulan ürün ve hizmetlerde standartları belirliyor. Topluluk, kültür- sanat, eğitim, bilim ve spor alanındaki toplumsal hizmetleriyle sosyal gelişmeleri desteklerken, sürdürülebilir kalkınma ilkelerini bütünsel kalite, çevre ve insan kaynakları yönetim sistemlerinden oluşan mevcut iş mükemmelliği modeliyle bütünleştirmeyi hedefliyor.

www.eczacibasi.com.tr

Eklenme Tarihi - 14-12-2004 | Son Güncelleme - 15-01-20211819 kez gösterildi.