Hatice Yıldız Levent, (sahne ismiyle: Muazzez Ersoy), (d. 9 Ağustos 1958 - Uzunköprü, Edirne) Klasik Türk müziği sanatçısı. 33. Türkiye Hükûmeti'nde Kültür Bakanlığı'nın tavsiyesiyle verilmeye başlanan Devlet Sanatçısı ünvanına 1998'de lâyık görülen sanatçı "Kraliçe" takma adıyla bilinir. Sanatçı 2006 yılında Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü'nün “iyi niyet elçisi” seçilmiştir.

Muazzez Ersoy

 

1958 yılında İstanbul’da dünyaya geldim. Çocukluğum ve gençlik yıllarım Kasımpaşa’da geçti. Benim müzikle ilgilenmem de en büyük etken sevgili annemin müziğe olan ilgisi ve sevgisi oldu. Bu sevgi o kadar büyükmüş ki, daha gençlik yıllarında karar vermiş. Annemin bu tutkusu daha gençlik yıllarımda beni de etkisi altına aldı ve ortaokulu bitirdikten sonra öğrenimimi müzik dersleri alarak sürdürmeye karar verdim. Bu yıllarda sayın İrfan ÖZBAKIR ve sayın Baki DUYARLAR gibi değerli hocalardan musiki dersleri aldım. Tezgahtarlık yaparak kazandığım bütün paramı musiki derslerine yatırıyordum. 

İlk olarak sahneye 1982 yılında İstanbul Pembe Köşk Gazinosu’nda assolist olarak sahneye çıktım. Bu arada 1985 yılında TRT Ankara Radyosu’nun açmış olduğu sınava katıldım fakat maalesef kazanamadım. Bu başarısızlık benim ilerideki başarılarım için adeta itici bir güç oldu. 1989 yılında TRT Ankara Radyosu Şeflerinden değerli hocam sayın Cahit ÜN YAYLAR ile çalışmaya başladım. 1990 yılında TRT’ye gönderdiğim yorumu bana ait olan altı eser denetimden geçti. TC. Kültür Bakanlığı Devlet Korosu Solisti olarak 3 yıl görev yaptım. 

Kaset çalışmalarıma Elenor Plak ile başladım. “Seven olmaz ki” ve “Her şeyim Sensin” beni dinleyicilerimle buluşturan ilk kasetimdi. Daha sonra Raks Müzik Yapım ile “Sizi Seviyorum” ve “Sensizlik Bu” isimli üçüncü ve dördüncü albümlerimi yaptım. Amacım bundan sonraki çalışmalarımı kendi firmamı kurup yapmaktı. Bunu da başardım ve Levent Müzik adı altında ekip olarak çalışmalara başladık. 1995 yılında Nostalji Serisi albümlerimin birincisi “Nostalji 1” siz müzik severlerin ilgi ve beğenisine sunduk. Gördüğümüz büyük ilgi ve sevgi üzerine 1996 yılında “Nostalji 2”, 1997 yılında ise “Nostalji 3” siz müzikseverlerle buluştu. 1998 yılında bir ilke imza attık ve “Nostalji 4-5-6” aynı anda piyasaya çıktı. Bundan sonraki çalışmam “Nostalji 7-8-9” ve son albüm çalışmam “Nostalji 10-11-12” yine sizlerin isteği doğrultusunda üçlü olarak çıktı. 

Dostlarımın ve sevenlerimin verdiği destek ile çalışmalarımı daha ileri götüreceğime ve bu güzel birlikteliğin, dostluğun ömür boyu devam edeceğine inanıyorum. 

NOTLAR :
Muazzez Ersoy sanat hayatında u güne kadar kırılması güç bir rekora imza atmıştır. Bunlardan biri 3 albümü bir arada çıkarıp bir tanesini sevenlerine hediye olarak vermesidir. Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiği Türkiye Turnesinde 30 ilde stat konserleri vermiş, böyle bir organizasyona katılan ilk bayan Türk Sanat Müziği Sanatçısı olmuştur. Sanatçı bu turnede 25.000 KM yol kat edip Türkiye’nin pek çok bölgesinden 600.000 bayan hayranına seslenmeyi başarmıştır. Muazzez Ersoy son 10 yıl içinde 13.000.000’luk rekor rakamla albümleri en çok satış yapan sanatçıdır. 

Bununla beraber 10 yılda 28 klip çekerek aynı zamanda en çok klip çeken sanatçı olmuştur. 

Nostalji serisi ile eskinin unutulmaz eserlerini bir bir günümüze getirip bu eserleri genç kuşaklara sevdirmeyi başarmıştır. Bu yüzden Nostalji Kraliçesi unvanını kazanmıştır. Bu albümlerin başarısını kendine mal etmeyerek albümlerinde eserlerine yer verdiği söz yazarı ve bestecileri unutmayarak onları ödüllendiren tek Türk sanatçısıdır. Ödülün yanı sıra telif hakları konusunda çok büyük titizlik göstermiştir. 

1995’te kurduğu Levent Müzik Şirketi’nde dünya starlarının yaptığı gibi, menajerlik, basın ve promosyon, müzik yönetmenliği, moda editörlüğü bölümlerini aynı çatı altında toplayarak bu konuda da öncü olmuştur. Levent müzik bünyesinde kurulan müzik arşivi özellikle Türk Sanat Müziği dalında oluşturulmuş en büyük arşivlerden biridir. Yaklaşık 50.000 şarkıdan oluşan plak, kaset ve cd yi barındırmaktadır. Sanatçı çağın gelişimine ayak uydurmakta geç kalmamış, sevenleriyle daha yakın olmak ve onların görüşlerini daha yakından takip edebilmek amacıyla kendi internet sitesinin oluşturulmasını sağlamıştır. Bu konuda da bir ilk olmayı başarmıştır. 

İsmi hiçbir sansasyona karışmayan, sadece sanatıyla gündeme gelen Muazzez ERSOY, albüm satışlarındaki başarısının yanı sıra bu yönüyle de halkın gönlündeki kraliçelik unvanını korumuştur. “Nostalji 1” albümü piyasaya çıkarken bu serinin 12 adet olacağını daha en başta belirten sanatçı halkın albümlerine göstermiş olduğu ilgiden son derece memnumdur. ™ 

Nostalji’lerin ve Muazzez ERSOY’un önlenemez yükselişi, sanatçının her fırsatta dile getirdiği müzikte kalıcı olabilmek ve genç nesle “Türk Sanat Müziği” ni sevdirmek konularında başarılı olduğunun bir kanıtıdır.



www.muazzezersoy.net

Eklenme Tarihi - 31-12-2014 | Son Güncelleme - 31-12-20142150 kez gösterildi.