Prof. Dr. Şahin Albayrak
Prof. Dr. Şahin Albayrak, Berlin Teknik Üniversitesinde İşletme Uygulamaları ve Telekomünikasyon Alanlarında Ajan Teknolojileri (Agent Technologies in Business Applications and Telecommunication - AOT) kürsüsünün sahibi ve başkanıdır. Kendisi aynı zamanda 150 araştırmacı ve destek personelinin çalıştığı Dağıtık Yapay Zeka Laboratuvarının (Distributed Artificial Intelligence Laboratory - DAI-Labor) kurucusudur. Prof. Albayrak Deutsche Telekom İnovasyon Laboratuvarlarının (T-Labs) kurucu üyelerinden olup, halen bu kuruluşun Yönlendirme Komitesinde görev yapmaktadır.

Akıllı Ev çözümlerine odaklanan Ağ Bağlantılı Yaşam Derneğinin (Connected Living Association) kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Prof. Albayrak, Alman-Türk İleri Bilişim Araştırmaları Merkezinin (GT-ARC) de kurucusu ve tepe yöneticisidir. Türkiye ve Almanyada birçok bakanlık, devlet kuruluşu ve büyük ölçekli şirkete danışmanlık yapan Prof. Albayrak, EICT faaliyetlerinin kurucu ve öncülerindendir.

Prof. Albayrak, yeni nesil telekomünikasyon hizmetleri, uygulamaları ve altyapıları alanlarında araştırma yapmaktadır. Özel ilgi alanları arasında otonom dağıtık işbirlikli sistemler için bilişsel mimariler ve Akıllı Şehirler, Akıllı Şebeke, e-Sağlık ve Siber Güvenlik odaklı çevrimiçi hizmet mühendisliği ve ajan-bazlı modelleme bulunmaktadır.



Eklenme Tarihi - 04-12-2013 | Son Güncelleme - 29-10-20172575 kez gösterildi.